20 Ağustos 2009 Perşembe

Newerwinter Nights 2 - Geç Kalmışız Lan! - Episode 1


Şimdi ben bu FRP mevzusu ile biraz geç tanıştım. İtiraf etmek gerekirse epey geç tanıştım. Bazı tarihi kahramanlar gibi, içimde bir cevher varmış ama ortaya çıkaracak birileri lazımmış deyip avutuyorum kendimi. Literatürde bu eyleme kendini kandırmak deniyor olabilir. Bilemiyorum.

Grafikler beyle güzel, beyle güzel, beyle güzel...

Neverwinter Nights 2; Atari, Bioware, Obsidian ve bir dolu daha firmanın bir araya gelerek ortaya çıkardığı bir FRP oyunu. Bir adet Original Campaign var, bunun dışında iki expansion pack (Mask of the Betrayer ve Storm of Zehir) ve bir de adventure pack (Mysteries of Westgate) mevcut. Yapanların ellerine sağlık.

Original Campaign!
Doğal olarak Level 1 olarak başlıyoruz oyuna, West Harbor denir küçücük bir köyde. Ama ne köylerden ne kahramanlar çıkıyor... Amaç bunu kanıtlamak. Kıytırıktan gümüş bir shard yüzünden köye saldırıyor Bladelings ve Grey Dwarfs... Bu arada bu Grey Dwarfs Süleyman Demirel'in minicik kopyaları... Bunları güzelcene kestikten sonra, bu shard'ı alıp Neverwinter şehrine gitmeni istiyor gıcık bir mizaca sahip olan üvey baba...
Tek başına çıktığın yolculukta önce bir Dwarf'la karşılaşıyorsun. Khelgar Ironfist... Gimli'yi bilenler için söylüyorum, bu o! Companion 1 kendisi. Gayet başarılı bir şekilde kesip biçiyor. Sürekli kavga etmek istiyor, bu biraz sıkıyor insanı. Paladin'iz Diplomacy ile çözülecek şeylerde var.
Fort Locke'a vardığında, Companion 2 ile karşılaşıyorsun. Neeshka, Tiefling Rogue. Böyle boynuzlu kuyruklu bir hatun. Yolda görsen "amnskym ne oluyor lan, tövbe bismillah!!!" der kaçarsın. Fantastik dünyada kanka oluyorsun. Ne kadar kilit ve tuzak varsa hallediyor bu.
Sonracığıma Companion 3 Highcliff yollarında geliyor. Aslında takip ediyor seni sürekli ama orada artık dayanamayıp ortaya çıkıyor, Elanee. Kendisi Druid, wood-elf. Oyunun ilerleyen bölümlerinde bu abla ile hoş bir gece geçiriyorsun, daha ötesi yok aslında...
Qara var Sorcerer bir psycho! Her yeri ateşe vermek istiyor, Sand var Wizard o da hıyarın teki... Böyle bir gıcık tavırlar, bir ukalalık. Bunların ikisi birbirine düşman zaten. Oyunun sonunda bir satmazsa diğeri satıyor adamı.
Casavir isimli Paladin ile Old Owl Well açıklarında karşılaşıyorsun. Beraber orc kesip, yeminler ediyorsunuz. Bir Warhammer ile neler yapabildiğini görmek de eğlenceli tabii.
Shandra Jerro var taş gibi sarışın bir hatun. Kısa süre takılıyor bizimle ama keyifli bir yol arkadaşı.
Grobnar Gnomehands, adı üzerinde bir Gnome. Tarihin gördüğü en salak yaratık.
Bishop var bir Ranger, mecburen sizinle takılıyor, Chaotic Evil bu biraderimiz, zaten sonunda niye olduğunu öğreniyoruz. Uzak durmakta fayda var.
Warlock Ammon Jerro, Shandra çıtırının büyük büyük babası, önemli ve güçlü bir karakter, sürpriz bir şekilde ekibe katılıyor ve çok işe yarıyor.
Zhjaeve var son olarak, Githzerai bir Cleric. Bunun amacı da sana yol göstermek. Çok kıyakları oluyor oyun boyunca hatta oyunun milestone'larından biri olan Silver Sword of the Gith'i birleştirmeni bu sağlıyor.
Companionlarımızı tanıdık, sevdik. Sonuna kadar bunlarlar beraber gideceğiz. İyi geçinmenin faydası var çünkü iş sona vardığında, kaderinizin belirlendiği o anda sizin yanınızda olup olmayacaklarına karar veriyorlar. Bunu sağlamanın yolu da kalplerini kazanmak, Influence... Neredeyse her diyalogda bir ya da ikisi ile aranızdaki influence artıyor ya da azalıyor. Mesela ilk oyunun sonunda ne kadar istemese de Neeshka, sırf Sand ekipte olduğu için Qara ve zaten ibne olduğu için Bishop düşman saflarına katılmışlardı. İkinci oyunda Neeshka'yı kurtardık...
Şimdi oyunun amacı, başta bahsettiğim silver shard'lardan mümkün mertebe toplayıp onları Silver Sword of the Gith haline ya da diğer bir değişle, King of Shadows'u yaralayabilen tek silah haline getirmek. Bu alet bir önceki King of Shadows savaşı esnasında parçalanmış, hem de tam West Harbor'un göbeğinde... (Narcil'i hatırlatıyor değil mi?) Anduril, Flame of the West... Forged by the shards of Narcil... Evet oyunun finalinde de bu Sword ile birlikte King of Shadows'un karşısına dikiliyoruz. Yenersek ne ala yenemezsek Faerun'u gölgeler kaplıyor.. Üzülmeyin ama Load Game şansı hep var.. Zaten yenersek de pek öyle görkemli bir galibiyet olmuyor, Vale of Merdelain'in duvarları tepemize yıkılıyor ve bizden geriye kalan tek şey Cloak of Neverwinter Nines oluyor...
Ta ki siz Mask of the Betrayer'ı oynamaya karar verene dek!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder